tiistai 7. joulukuuta 2010

Viskiä sköttien maalta

Blogaajien iloksi tänä päivänä saapui suuresti odotettu tuplapakettilähetys Britteinsaaren maaperältä. Sisältönä mallasta mielestäni parhaassa muodossa, eli ehtana skottiviskinä. Osalle paketista siunautui blendedejä, mutta suurin osa juomista oli yhden maltaan unelmia. Itse valitsin Laphroaigin Quarter Caskin ja Taliskerin 10-vuotiaan. Vihdoin kotia päästyäni ja lumitöiden ja lihapulla-aterian jälkeen oli aika avata ... vappusimat!

Tämä meripihkan keltainen kupliva vappu-juoma on kypsytetty 3 litran lasipullossa useiden kuukausien ajan. Alkukäyminen tapahtui reilun viikon mittaisena jaksona lämpimässä jonka jälkeen se siirrettiin sopivan viileään kehittämään luonnettaan. Ja luonnetta sillä onkin! Happoja on huomattavan paljon. Niinkin paljon, että juoma ei meinannut pysyä pullossa korkin auettua. Ensimmäiset maistelut ovatkin happoihin totuttelua etsiskellen juoman sisintä.


Alkuun pintaan hyökkää varsin runsaalla kädellä lisätyn fariinisokerin maku. Fariinisokerin maku on kuitenkin iän myötä laimentunut ja tilalle on tullut kirpeän sitruksen makua. Vertaisin tätä simaa imelyydeltään puolikuivaan kuohuviiniin, eli simaan lisätty sokeri on hyvällä prosentilla käynyt alkoholiksi joka myöskin maistuu simaa suussa pyöritellessä. Jälkimaku on aika sitruksinen ja turhasta imelyydestä tai muusta paskasta ei ole tietoakaan. Kyllähän tällä tumut saa, mutta koko pulloa en joisi ellei ole ummetusta. Ja rusinat syötetään hamstereille! Siinäpähän yrittäävät pysyä juoksupyörässä..

5 kommenttia:

  1. Kohtahan se on jo vappu, joten varmaan on ihan paikallaan tuo siman nappailu. Hienossa pullossa on kyllä juoma! Oletan, että ympärillä on ollut tuollainen samanlainen pahvitötsä kuin taustalla olevassa tuotteessa.

    VastaaPoista
  2. Ei meillä ole tällä hetkellä kuin Irmeli...

    VastaaPoista
  3. Ai niin, pitääkin ottaa hömpsyt tänä iltana Römpsterin muistolle.

    VastaaPoista
  4. Minä suosittelen kokeilemaan jugurttikaakaota. Siitä saa vinhan olon.

    VastaaPoista